flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз надсилання судових повісток у вигляді SMS- повідомлень

24 січня 2019, 10:19

АНАЛІЗ

ведення  роботи

з надсилання судових повісток у вигляді SMS- повідомлень

в Крижопільському районному суді Вінницької області

за 2018 рік

Відповідно до плану роботи Крижопільського районного суду Вінницької області проведено аналіз (узагальнення) ведення роботи з надсилання судових повісток у вигляді SMS- повідомлень за 2018 рік. 

На виконання наказу Державної судової адміністрації України від 20 вересня 2013 року за № 119 «Про реалізацію проекту щодо надсилання судами SMS - повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження) у місцевих та апеляційних загальних судах» в Крижопільському районному суді на веб - сайті, а також на стенді в приміщенні суду розміщена інформація про початок реалізації проекту щодо надсилання судами SMS - повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження).

Адже переваги нової послуги очевидні: це - економія робочого часу відповідальних працівників апарату суду на надсилання повісток поштою; значна економія бюджетних витрат на поштове розсилання повісток, а також заощадження коштів на папір, конверти, марки тощо. До того ж такі повістки - оперативніші, зменшують ризик втрати інформації чи взагалі недоставляння її до адресата. Повідомлення на мобільний учасники судового процесу одержують миттєво, а листи з письмовим повідомленням можуть тижнями йти до відповідача чи свідка, повертатися знову до суду , якщо пошта не може знайти адресата.

Формування текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, їх облік та відправка здійснюється автоматизованою системою документообігу суду. Вказана судова повістка додається до електронної облікової статистичної картки справи як документ у справі, після чого автоматично доставляється у вигляді SMS на номер мобільного телефону учасника. Результат його доставки на номер мобільного телефону учасника судового процесу (дата та час доставки або причина не доставки) автоматично розміщується в електронній системі документообігу. Відповідальний працівник апарату суду роздруковує повідомлення та долучає його до матеріалів справи.

Судові повістки у вигляді SMS-повідомлення Крижопільським районним судом надсилається учасникам судового процесу лише після подання ними до суду заявки про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення. Така заявка оформляється безпосередньо в суді (у канцелярії суду бланки заявок роздруковані та знаходяться для зручності на місцях відведених для відвідувачів).

            При проведенні даного аналізу (узагальнення) за 2018  рік використані статистичні дані звіту про кількість надісланих текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень учасникам судового процесу станом на 31 грудня 18 року.

            Протягом 2018 року судом надіслано 137 текстів  судових повісток у вигляді SMS-повідомлень,  728  SMS-повідомлень.

            Загалом, робота по надсиланню судових повісток у вигляді  SMS-повідомлень учасникам судового процесу здійснюється на належному рівні.

 

 

 

Консультант суду                                                                                       Слободян    Т. В.