flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення судової практики розгляду Крижопільським районним судом кримінальних справ за статтями 364, 365, 368-2 КК України в першому півріччі 2014р.

13 жовтня 2014, 13:47

                                                 УЗАГАЛЬНЕННЯ 

судової практики розгляду Крижопільським районним судом  кримінальних справ за статтями 364, 365, 368-2 КК України в  першому півріччі 2014р.

У провадженні Крижопільського районного суду в  першому півріччі 2014 р. перебувала одна кримінальна справа за  ст. 364  КК України, а саме:

-         кримінальна справа по обвинуваченню Рябко Є.П. за ст.364 ч.2 КК України ( в редакції  1960р.), яка  надійшла  за підсудністю з апеляційного  суду Вінницької області  до районного суду 22.10.2012 р. 

При розгляді  вказаної  справи в судовому засіданні  неодноразово  оголошувалися  перерви  по причині  неявки  в судові засідання свідків, захисника та обвинуваченої, так як всі вони проживали  за межами району,  та  по причині хвороби обвинуваченої і захисника.

В  зв’язку із неявкою в судові засідання свідків,  районним судом неодноразово виносилися ухвали суду на привід свідків.

По даній справі суд  дослідивши та вивчивши матеріали кримінальної справи, заслухавши пояснення учасників процесу,та клопотання обвинуваченої про повернення справи на додаткове розслідування, з врахуванням позиції, що викладена у постанові ПВСУ №2 від 01.02.2005 р. «Про практику застосування судами України законодавства, що регулює повернення кримінальних справ на додаткове розслідування» прийшов до висновку про необхідність  задоволення клопотання підсудної і повернення справи на додаткове розслідування з мотивів неповноти та неправильності досудового слідства, яка не могла бути усунута в судовому засіданні.

  Вказана кримінальна справа районним судом розглянута  26 червня 2014р. із винесенням постанови суду про повернення даної справи прокурору  Вінницької області для додаткового розслідування.

На  постанову суду прокурором  у справі була подана апеляція і на даний час вказана кримінальна справа перебуває на розгляді в апеляційному суді Вінницької області.